Kızartılmış balıkları bozmadan ısıtıyor! Çıtırlığı kalacak, yağa daldırmaya gerek yok Posted on Ocak 12, 2025Author admin 0 Kızarttığınız balıklardan arta kalanları tekrar ısıtarak tüketmek isteyebilirsiniz. İki başka pişirme usulünü ortaya çıkaran bu durumun sıhhati etkileyip etkilemediği merak konusu. Balıkları tekrar ısıtıp tüketmek ziyanlı mı? İşte karşılığı. Kalan kızartılmış balıkları sonraki gün ısıtmak, çıtır lezzeti açısından zorlayıcı olabilir. Fırın ya da mikrodalga üzere metotlar çoklukla balığın çıtırlığını yok eder. İşte tam da bu noktada hava fritözü yani airfryer devreye giriyor. Doğrudan ısıtmaya yahut yağa daldırmaya dayanan yollar dışında hava fritözü, süratli hava teknolojisini kullanarak yiyeceklerinizi pişirebilir. Sıcak havayı yiyeceklerin etrafında dolaştırarak her tarafın eşit bir biçimde pişmesini sağlar. Bu sayede tekrar ısıtacağınız balıklar çıtır pişecek. Balığı tekrar ısıtmak istiyorsanız hava fritözünde ısıtmak daha hakikat olacaktır. Öncelikle süreçlere aygıtın pak olduğundan emin olmakla başlamalısınız. Kırıntılar yahut yağlar yanabilir. Berbat kokuların etrafı sarmasını istemeyiz. Akabinde, fritözü 180 dereceye kadar evvelden ısıtın. Kızarmış balık modüllerini üst üste gelmeyecek bir halde tek kat halinde yerleştirin. Üst üste binme, kesimlerin gevrekleşmesi yerine buharlaşmasına yol açabilir. Bu durumda çok kalabalığı önlemek için kümeler halinde yine ısıtabilirsiniz. 5-7 dakika boyunca havada kızarttıktan sonra her iki tarafın da çıtır olduğunu göreceksiniz. Pişirme müddetini yiyeceklerin yapısına ve kalınlığına nazaran ayarlayabilirsiniz. Balık ısındıktan sonra maşa kullanarak hava fritözünden çıkarın. Akabinde fazla yağı emmesi için kağıt havlunun üzerinde bekletebilirsiniz. Balıklarınızı servis etmeden evvel üzerlerine biraz limon sıkabilirsiniz. Yanında tartar sos, mayonez ya da acı sos üzere soslar sunabilirsiniz. Artık kalan kızartılmış balıkları çöpe atmak yerine sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz.